Giessen,
26
september
2013
|
07:00
Europe/Amsterdam

Steef Cuijpers vaste HAK-kok in nieuwe TV-commercials

Passie voor Lekker Hollands eten ontstond in de keuken van ‘ons ma’

Steef Cuijpers (48, foto) is vanaf 25 september 2013 de vaste waarde in de nieuwe TV-commercials van groentefabrikant HAK. In de eerste van een nieuwe serie commercials coacht de HAK-kok voetbaltrainer Ronald Koeman in een rodekoolveld hoe hij een lekkere Hollandse rodekoolmaaltijd op tafel kan zetten. Steef Cuijpers is naast gepassioneerd kok ook als comedian aangesloten bij Comedytrain, hij is acteur, zanger en radiopresentator bij Radio 6 (Soul & Jazz). 

HAK marketing directeur Nicole Freid noemt Steef een lot uit de loterij: “Zijn enthousiasme voor koken en vooral voor lekkere Hollandse gerechten is aanstekelijk. Als Steef over eten praat krijg je letterlijk trek! Ook past hij uitstekend bij onze merkwaarden en de wijze waarop HAK over versverwerkte groenten wil communiceren. Hij is nuchter, authentiek en heeft de juiste dosis spitsvondige HAK-humor. Naast de TV-commercials zal Steef actief met ons team meedenken over recepten en consumenten inspireren met Lekker Hollands eten. Natuurlijk met de groenten van HAK.”

Vanaf zijn 12e stond Steef Cuijpers achter ‘ons ma’ in de keuken te kijken hoe zij met passie kookte. Inmiddels gevolgd door een officiële koksopleiding. De uitstap naar HAK is voor de geboren Brabander Steef Cuijpers de invulling van een interesse waar hij professioneel gezien tot op heden nog niets mee had gedaan. “Ik verbaas me vaak over de complexiteit en de exotische insteek waarmee gerechten op TV of in kookboeken worden gepresenteerd. Terwijl juist eenvoud of producten van dichtbij uit de regio niet minder lekker hoeft te betekenen. We gaan consumenten op TV en radio uitleggen en inspireren hoe de groenten van het land op het bord komen, we gaan gerechten bedenken en samen maken. Een enorm leuke klus.”

Boilerplate

Groentefabrikant HAK werd opgericht door de familie HAK in Giessen in het land van Heusden en Altena. Hier verwerkt het voormalig familiebedrijf (150 medewerkers) sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het motto van HAK is “Leven uit afhankelijkheid”. Hiermee onderstreept het bedrijf het principe van wederkerigheid en respect voor mens en natuur bij alles wat het bedrijf doet.

HAK gelooft dat het voor consumenten eenvoudig is om dagelijks een lekkere en goede Hollandse maaltijd te eten met kwaliteitsingrediënten van dichtbij. Om die reden wil HAK consumenten inspireren hoe ze dagelijks een lekkere Hollandse maaltijd kunnen bereiden. Door lekkere, hoogwaardige kwaliteitsgroenten en fruit aan te bieden die het bedrijf waar mogelijk lokaal teelt en vervolgens verwerkt en op smaak brengt in Giessen. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot.