Giessen,
15
januari
2014
|
17:17
Europe/Amsterdam

Ronald Koeman kookt Hollandse pot voor bouwers ijsbaan

HAK serveert stamppotten op De Coolste Baan van Nederland

 

Ronald Koeman nam vandaag hoogstpersoonlijk een kijkje in het Olympisch Stadion bij de start van de bouw van De Coolste Baan van Nederland en het stamppottenrestaurant waar stamppotten van HAK geserveerd worden. Om de bouwers van de ijsbaan en het restaurant een hart onder de riem te steken, kookte Ronald Koeman samen met de chefkok van HAK een lekkere Hollandse rode kool maaltijd. De ijsbaan en het restaurant zijn vanaf 1 februari toegankelijk voor het Nederlandse publiek.

Gezien de nog altijd grote populariteit van de Hollandse maaltijd heeft HAK alle reden om deze terug te plaatsen op een voetstuk. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat een fors groeiend aantal Nederlanders geregeld tafelt bij een restaurant waar gerechten uit de ’Hollandse pot’ worden geserveerd zoals stamppot, pannenkoeken of een biefstukje met jus.* Ook is Hollands eten nauw verbonden met de schaatssport. 

 

In het gezelligste stamppottenrestaurant van Nederland, gelegen direct aan de schaatsbaan, zal HAK daarom lekkere Hollandse maaltijden verzorgen voor alle schaatsliefhebbers van Nederland. In het restaurant kunnen bezoekers uiteraard ook de Nederlandse schaatsers en schaatssters op de Winterspelen in Sochi volgen. Ook aan de kleine trek is gedacht. In de Ard en Keessie paviljoens op het middenterrein wordt onder andere erwtensoep geserveerd met HAK spliterwten. Ook is er speciaal voor de Coolste Baan van Nederland een HAKdog verkrijgbaar, een hotdog met zuurkool van HAK.

Marketing directeur van HAK Nicole Freid: ”Het echte natuurijs laat helaas nog even op zich wachten, maar toch kun je nu al genieten van het ultiem Hollandse wintergevoel. Op de ijsbaan kun je naar hartelust rondjes rijden en na afloop mag een lekkere Hollandse HAK maaltijd dan natuurlijk niet ontbreken.”

Van 1 februari t/m 2 maart 2014 wordt het Olympisch Stadion op initiatief van House of Sports omgetoverd tot De Coolste Baan van Nederland. Er komt een unieke schaatssfeer in een historische setting waar jong en oud zelf de schaatsen kunnen onderbinden met als afsluiting het KPN NK Sprint & Allround van 28 februari t/m 2 maart. 

* Onderzoek van Amsterdam RAI, d.d. januari 2014.

 

AD - Ronald Koeman kookt stamppot

15
jan
2014
www.ad.nl

Telegraaf - Hollandse pot van Koeman

15
jan
2014
www.telegraaf.nl
Boilerplate

Groentefabrikant HAK werd opgericht door de familie HAK in Giessen in het land van Heusden en Altena. Hier verwerkt het voormalig familiebedrijf (150 medewerkers) sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het motto van HAK is “Leven uit afhankelijkheid”. Hiermee onderstreept het bedrijf het principe van wederkerigheid en respect voor mens en natuur bij alles wat het bedrijf doet.

HAK gelooft dat het voor consumenten eenvoudig is om dagelijks een lekkere en goede Hollandse maaltijd te eten met kwaliteitsingrediënten van dichtbij. Om die reden wil HAK consumenten inspireren hoe ze dagelijks een lekkere Hollandse maaltijd kunnen bereiden. Door lekkere, hoogwaardige kwaliteitsgroenten en fruit aan te bieden die het bedrijf waar mogelijk lokaal teelt en vervolgens verwerkt en op smaak brengt in Giessen. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot.