Giessen,
04
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Reactie op onderzoek Consumentenbond naar voedseletiketten

De Consumentenbond geeft in hun berichtgeving d.d. 4 oktober 2013 aan dat de informatie op etiketten van voedingsmiddelen in veel gevallen onjuist is. De organisatie draagt hierbij ten onrechte het voorbeeld aan van een foutieve claim op de producten van HAK.

De claim ‘0% suiker’ waar naar verwezen wordt, werd door HAK alleen gevoerd op de producten Appelmoes Puur en Appelcompôte Puur. Deze producten bevatten geconcentreerd appelsap in plaats van saccharose om het product te zoeten. HAK heeft na overleg met de Voedsel- en Warenautoriteit besloten om deze etiketten aan te passen en de bewuste claim te verwijderen om verwarring bij de consument te voorkomen.

HAK levert al geruime tijd de producten Appelmoes Puur en Appelcompôte Puur uit met aangepast etiket. Het kan in enkele gevallen voorkomen dat er nog producten in supermarkten aanwezig zijn met het oude etiket in verband met de doorlooptijd van de voorraad van de winkel.

Boilerplate

Groentefabrikant HAK werd opgericht door de familie HAK in Giessen in het land van Heusden en Altena. Hier verwerkt het voormalig familiebedrijf (150 medewerkers) sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het motto van HAK is “Leven uit afhankelijkheid”. Hiermee onderstreept het bedrijf het principe van wederkerigheid en respect voor mens en natuur bij alles wat het bedrijf doet.

HAK gelooft dat het voor consumenten eenvoudig is om dagelijks een lekkere en goede Hollandse maaltijd te eten met kwaliteitsingrediënten van dichtbij. Om die reden wil HAK consumenten inspireren hoe ze dagelijks een lekkere Hollandse maaltijd kunnen bereiden. Door lekkere, hoogwaardige kwaliteitsgroenten en fruit aan te bieden die het bedrijf waar mogelijk lokaal teelt en vervolgens verwerkt en op smaak brengt in Giessen. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot.

Laatste nieuws

Deel dit bericht