Giessen,
15
mei
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe ‘HAK gemaksdeksel’ straks op elke glazen HAK pot

HAK werkt aan revolutie in verpakking van vers verwerkte groenten

Groentefabrikant HAK werkt aan een nieuw, revolutionair deksel op de bekende glazen HAK pot. Het deksel is heel gemakkelijk, zonder dat veel kracht nodig is, open te draaien. De alom bekende ergernis dat de deksels moeilijk of nauwelijks zonder hulpmiddelen te openen zijn, is hiermee direct opgelost. Ruim vier jaar geleden omarmde HAK als eerste in de groentemarkt het nieuwe Nederlandse design, dat afkomstig is van het Nederlandse designbureau Plato product consultants. Vervolgens werkte de fabrikant met verpakkingsproducent Crown, inmiddels eigenaar van het concept, aan de toegepaste technologie om het deksel geschikt te maken voor de verwerking in de HAK fabrieken.

HAK is ervan overtuigd dat het nieuwe ‘HAK deksel’ een doorbraak is voor de categorie vers verwerkte groenten. Het nieuwe deksel opent zich met het grootste gemak en zonder gedoe via een korte draaibeweging, gevolgd door een ‘plopje‘ als het vacuüm verbroken wordt. Het nieuwe HAK deksel is daarna ook goed en gemakkelijk hersluitbaar.

De groentefabrikant zag direct de mogelijkheid om een echte verpakkingsinnovatie naar zich toe te trekken: “We hebben veel kennis en energie gestoken in een deksel dat je in een handomdraai kunt openen. Het deksel moest voldoen aan strenge verpakkingseisen en aansluiten op onze productieprocessen. Wij zijn daarin heel goed geslaagd. Ik ben dan ook heel trots. Als onze potten met het nieuwe deksel later dit jaar in het schap staan, zullen consumenten het nieuwe ‘HAK deksel’ beslist als beter ervaren en daarna geen andere deksels meer willen”, aldus Michiel van Ginkel, directeur van HAK.

HAK denkt met het nieuwe ‘HAK deksel’ bij te dragen aan het vergroten van de groenteconsumptie. “We willen het klanten makkelijker maken hun portie dagelijkse kwaliteitsgroenten te eten”, aldus Van Ginkel. Het bedrijf verwacht na de zomer de eerste glazen potten met het nieuwe ‘HAK deksel’ in het schap te hebben. Hoe het deksel er exact uitziet en welk HAK product de primeur krijgt, maakt de fabrikant later bekend.


[Einde bericht]
 

Deel deze release

Laatste nieuws