Giessen,
17
maart
2015
|
13:34
Europe/Amsterdam

HAK doet de bonen erbij in moestuintje

Waarom zit er eigenlijk geen bonenplantje in het moestuintje, vroeg het zoontje van Herman den Blijker afgelopen weekend aan zijn vader. Herman vond dit een hele goede vraag en gooide direct een filmpje de wereld in waarin hij de hulp inriep van groentefabrikant HAK om hier wat aan te doen. HAK vond dat Herman een goed punt had en ging ermee aan de slag. Met succes, want morgen worden er 10.000 exclusieve bonenplantjes op drie grote pleinen in Amsterdam, Rotterdam en Almere uitgedeeld. Als aanvulling op het welbekende moestuintje, waar kinderen en volwassenen in Nederland al weken mee in de weer zijn.

"We vonden het direct een geweldig idee van Herman. Het bonenplantje mag in het moestuintje zeker niet ontbreken! We zijn blij dat we het gelukkig op zo’n korte termijn nog konden organiseren”, reageert Marketingdirecteur Nicole Freid van HAK. “Bonen, of peulvruchten, passen helemaal in de hedendaagse en nieuwe manier van eten. Toch vinden veel Nederlandse huishoudens het lastig om vaker bonen op het menu te zetten. Maar je kunt elke doordeweekse maaltijd verrijken met bonen. Of het nu soep, salade of een pastamaaltijd is. Bonen zijn lekker en gezond én ze groeien aan een prachtige plant. En nu kun je ze zelf ook nog zaaien, telen en oogsten in het moestuintje."

HAK deelt de bonenplantjes morgenmiddag eenmalig gratis uit op drie locaties in het land. Zo kan iedereen zijn moestuintje nog aanvullen met het laatste ontbrekende plantje. Maar wees er snel bij, want op=op!

Locaties:
Museumplein, Amsterdam
Blijdorp, Rotterdam
Winkelcentrum Citymall, Almere

Tijdstip:
Woensdag 18 maart, vanaf 14.00 uur.
Kijk hier voor meer informatie over de moestuintjes van HAK.

 

Video: Herman vraagt hulp aan HAK
Beeldmateriaal