Giessen,
28
maart
2012
|
14:29
Europe/Amsterdam

Hendrik Cornelis Hakstraat officieel geopend in Giessen

Groentefabrikant HAK krijgt nieuw adres

Vanaf nu is groentefabrikant HAK echt niet meer weg te denken uit het Noord-Brabantse dorp Giessen. Burgemeester Frank Petter van de gemeente Woudrichem heeft namelijk op 15 maart jl. officieel de Hendrik Cornelis Hakstraat geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van Henk Hak, kleinzoon van de HAK-oprichter, en Michiel van Ginkel, CEO van HAK. De straat bevindt zich op de aan- en afvoerroute van de HAK-fabriek in Giessen, bakermat van de groentenonderneming.

HAK-oprichter Hendrik Cornelis Hak werd in 1875 geboren in Giessen. Hij bouwde samen met zijn tweede vrouw, Hendrika Verduin, en hun twaalf kinderen de HAK-onderneming uit tot marktleider in vers verwerkte groenten. Vandaag is HAK één van de meest bekende merken in de supermarkt en er zijn jaarlijks vijf miljoen huishoudens die minimaal één potje HAK kopen. De HAK-fabriek bevindt zich nu aan het Jagerspad in Giessen, die in verbinding staat met de nieuwe Hendrik Cornelis Hakstraat.

Bij de onthulling van het straatbord is bij de burgemeester direct het verzoek ingediend voor een adreswijziging. Michiel van Ginkel: “We hopen het adres van de HAK-onderneming op korte termijn te mogen wijzigen van Jagerspad 7 naar Hendrik Cornelis Hakstraat 1. In juni bestaat HAK Groenten 60 jaar en dat zou wat ons betreft een heel mooi moment zijn om de adreswijziging rond te maken. We zien het als een erkenning voor de positieve impact die HAK de afgelopen tientallen jaren heeft gehad op het dorp Giessen en omgeving.”

 

"We zien dit als een erkenning voor de positieve impact die HAK de afgelopen tientallen jaren heeft gehad op het dorp Giessen en omgeving."
Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur HAK
Boilerplate

De foto in de bijlage is vrij van rechten te gebruiken, fotobijschrift:

De impact van groentefabrikant HAK op het dorp Giessen in Noord-Brabant  is officieel erkend met de opening van de Hendrik Cornelis Hakstraat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: HAK BV, Telefoonnummer:0800-0221525.

We verwijzen u ook graag naar de HAK nieuwsruimte: http://nieuws.hak.nl/

Over HAK
HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 50 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met speciaal geselecteerde groentetelers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit vers verwerkte groenten. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot. Totaal zijn er meer dan 50 verschillende HAK producten verkrijgbaar. Zowel bekende groenten zoals doperwten en rode kool met appelstukjes als malse veldertjes (jonge kapucijners), rabarber compote, appelmoes, zuurwaren, fruit en vruchtensappen. Allemaal even lekker en gezond!
 

Deel deze release

Laatste nieuws