Giessen,
08
juni
2017
|
15:49
Europe/Amsterdam

HAK zoekt pottenkijkers

“Open fabrieksdeuren” moeten feiten over groenteconserven scheiden van de fabels

Nicole Freid, Marketingdirecteur HAK
We zijn trots op hoe we onze producten maken en waar ze vandaan komen – dat laten we graag zien!
Nicole Freid, Marketingdirecteur HAK

Groenten uit pot zouden minder gezond zijn dan verse groenten, alle vitamines en mineralen verdwijnen tijdens de bereiding, ze bevatten conserveringsmiddelen en onnodig toegevoegd suiker en zout. Dit is zomaar een greep uit de vooroordelen en fabels die rondgaan over groenten in pot. HAK wil daarom het echte verhaal over groenteconserven laten zien en zet de deuren volledig open voor een grote groep consumenten om letterlijk te komen ‘pottenkijken’.

HAK is op zoek naar pottenkijkers. Naar nieuwsgierige en kritische consumenten die met eigen ogen willen zien hoe de groenten van HAK van het land op het bord belanden. Zij mogen bij de groentefabrikant komen ‘pottenkijken’ en zo het verwerkingsproces van a tot z meemaken. Van de oogst op het land tot het wecken van de groenten in de fabriek.

Meer groenten eten
Het laten zien van de feiten is hard nodig aldus Nicole Freid, directeur marketing en innovatie van HAK. “We merken dat consumenten nog niet alles weten over groenten in het algemeen en in het bijzonder over wanneer en hoe ze geteeld en geoogst worden, en hoe ze daarna in onze fabriek via een zorgvuldig proces van wecken in onze glazen pot terechtkomen waardoor ze vervolgens lang bewaard kunnen worden. Het gebrek aan kennis weerhoudt consumenten er soms van om vaker groenteconserven te eten terwijl het nu juist een makkelijke en lekkere manier is om aan je dagelijkse portie groenten te komen.”

Het Voedingscentrum adviseert mensen dagelijks minimaal 250 gram groenten te eten. Uit de Voedselconsumptiepeiling 2012-2016 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt echter dat wij Nederlanders maar de helft gemiddeld eten (127 gram). Freid: “Onze groenten komen bijna altijd van dichtbij (binnen een straal van 125 km rondom de fabriek), worden met zorg geteeld, zijn enkel door middel van wecken (verhitting en vacuüm) lang houdbaar gemaakt, en bevatten daarom geen conserveringsmiddelen. Ook is de perceptie over hoeveelheden toegevoegd suiker en zout niet juist. Daarmee zijn groenten in pot een goede, duurzame en gezonde manier om meer groenten te eten.” Groenteconserven passen bovendien heel goed in de huidige foodtrends van lekker, gezond, plantaardig, lokaal, en duurzaam eten.

“Het is zo zonde dat mensen dit niet weten. Consumenten vinden het tegenwoordig belangrijker dan ooit om te weten waar hun voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en wat erin zit. We helpen ze daar bij. HAK heeft er geen enkel probleem mee dat groente- en boneneters bij ons een dagje pottenkijker zijn. We zijn trots op hoe we onze producten maken en waar ze vandaan komen – dat laten we graag zien!” zo zegt Freid uitnodigend.

Geïnteresseerden kunnen zich via www.hak.nl/pottenkijkers opgeven voor dit unieke kijkje in de keuken bij het bekendste groentebedrijf van Nederland.