Giessen,
02
september
2014
|
10:09
Europe/Amsterdam

HAK viert de appeloogst samen met Ilse DeLange

Uniek boomgaardconcert op zaterdag 18 oktober 2014

HAK organiseert op 18 oktober 2014 een speciaal boomgaardconcert met Ilse DeLange om de appeloogst te vieren, consumenten kunnen kaarten voor dit concert winnen door deel te nemen aan een promotieactie op HAK appelmoes. Het gaat om een uniek boomgaardconcert waarbij alleen de winnaars van deze actie aanwezig zullen zijn, het concert wordt gehouden in een echte oer-Hollandse appelboomgaard in Gelderland. Ilse DeLange is sinds april dit jaar het gezicht van de HAK appelmoescampagne.

Het unieke miniconcert van Ilse DeLange is akoestisch en vindt plaats in een appelboomgaard in Gelderland. Nicole Freid, Marketing Directeur van HAK: “Ondanks haar drukke tourschema heeft Ilse DeLange tijd vrij gemaakt voor dit optreden. Ze keert voor het boomgaardconcert speciaal terug naar haar landelijke roots: country in the country, dus!” Prijswinnaars kunnen zich verheugen op een heel bijzondere middag. Bezoekers krijgen voorafgaand aan het concert een rondleiding door de appelboomgaard en kunnen zelf appels plukken. Na het concert worden zij getrakteerd op een uitgebreid HAK appelmoes gerechtenbuffet.

HAK appelmoes: een traditie van meer dan 60 jaar

HAK betrekt zoveel mogelijk van haar groenten en fruit van dichtbij, dat wil zeggen binnen een straal van 125 km rondom de HAK fabriek in Giessen. HAK appelmoes dankt haar smaak aan een unieke mix van drie verschillende appelrassen. Appelmoes is één van de beroemdste producten van HAK en bestaat al vele generaties (wie is er niet mee opgegroeid?). De eerste HAK appelmoesproductie vond plaats in 1952. De appels werden destijds verspreid in het hele dorp Giessen, door de inwoners geschild en bij een steenfabriek op een oven gedroogd. De producten werden toen ook al goed verkocht, vandaar dat eind 1952 de eerste Conservenfabriek H.C. Hak werd geopend. Toen al onderscheidde HAK zich met haar appelmoes door de kwaliteit en eigen receptuur met een mix van specifieke appelrassen. Deze mix zorgt er vandaag de dag nog steeds voor dat de appelmoes van HAK uniek is qua smaak, structuur en kleur.

Deelnemen aan de actie

Van 25 augustus tot en met 5 oktober 2014 kunnen consumenten elke dag twee kaarten voor het unieke boomgaardconcert van Ilse DeLange winnen. Deelnemen kan door drie unieke actiecodes in te vullen op de actiepagina www.woensdaghakdag.nl, deze codes zijn te vinden op de bovenkant van de deksels van HAK Appelmoes potten. Elke actiedag wordt er een nieuwe winnaar geselecteerd, de actievoorwaarden zijn te vinden op de actiepagina www.woensdaghakdag.nl

Groentefabrikant HAK werd opgericht door de familie HAK in Giessen in het land van Heusden en Altena. Hier verwerkt het voormalig familiebedrijf (150 medewerkers) sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het motto van HAK is “Leven uit afhankelijkheid”. Hiermee onderstreept het bedrijf het principe van wederkerigheid en respect voor mens en natuur bij alles wat het bedrijf doet.

HAK gelooft dat het voor consumenten eenvoudig is om dagelijks een lekkere en goede Hollandse maaltijd te eten met kwaliteitsingrediënten van dichtbij. Om die reden wil HAK consumenten inspireren hoe ze dagelijks een lekkere Hollandse maaltijd kunnen bereiden. Door lekkere, hoogwaardige kwaliteitsgroenten en fruit aan te bieden die het bedrijf waar mogelijk lokaal teelt en vervolgens verwerkt en op smaak brengt in Giessen.