Giessen,
10
november
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

HAK PastaGroenten: nieuwe hit uit Hollandse én Italiaanse keuken

In de Nederlandse keukens heeft de afgelopen decennia een kleine revolutie plaats gevonden. Naast de traditionele aardappelen, groenten en vlees hebben inmiddels ook pasta- en rijstgerechten een vaste plek op tafel verworven. 80% van de Nederlanders eet zelfs minstens één maal per week pasta. En wat pastasauzen betreft blijven we trouw aan onze eigen gewoontes: vooral veel groenten, in veel saus. En om die reden maakt groentefabrikant HAK het ons makkelijk met het beste uit twee keukenculturen: HAK PastaGroenten.

Bij HAK denkt men met deze eerste kant-en-klare pastasaus mét veel groenten een nieuwe hit in de groentestal te hebben: lekker, makkelijk te bereiden en ook nog eens supergezond. Juist omdat je, aldus HAK, in een handomdraai de voorgeschreven 200 gram groenten per dag binnenkrijgt, met de smaak van Italië op de koop toe.

Gezond en lekker
Een pot HAK PastaGroenten van 710 ml saus bevat maar liefst 520 gram groenten. Met één pot saus kun je voor twee à drie personen snel een pastamaaltijd op tafel zetten en op een gemakkelijke manier aan je dagelijkse behoefte aan groenten komen. Er zijn drie smaakvarianten: mild, kruidig en pittig. De hoeveelheid tomaat, ui, paprika, courgette, prei zijn overigens in alle PastaGroenten gelijk.

Makkelijk
De pastamaaltijd wint aandeel in ons dagelijkse eetpatroon. Bij het grootste deel van de huishoudens staat het wekelijks op tafel. Alleen wil de Nederlander er bij voorkeur maar weinig tijd aan besteden. “We willen met deze nieuwe PastaGroenten allereerst een gezonde en makkelijk te bereiden maaltijd bieden die aansluit op de manier zoals wij Nederlanders gewend zijn pasta’s te maken: met veel groenten in veel saus”, aldus Erik Pijnenburg, Manager Marketing & Innovatie bij HAK. “In gebruikerstesten zijn consumenten als eerste verrast door de smaak en de hoeveelheid groenten. Want dat laatste kenmerkt onze manier van saus maken. Als dan het besef komt dat je op die manier snel klaar bent met koken, dan is de interesse groot.”

HAK PastaGroenten is vanaf volgende week in de eerste winkels verkrijgbaar. Als noviteit hebben ze direct het nieuwe HAK deksel gekregen waardoor de potten twee keer zo makkelijk te openen zijn dan andere potten. De consumentenadviesprijs bedraagt 2,19 euro.

[Einde bericht]
 

Deel deze release

Laatste nieuws