Giessen,
17
november
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

HAK ontvangt publieksstem Jaarprijs Voedingscentrum 2010

HAK kreeg dit jaar bij de uitreiking van de ‘Jaarprijs Voedingscentrum 2010’ de meeste publieksstemmen vanwege het nieuwe assortiment van groenten en peulvruchten met 0% toegevoegd zout. De prijsuitreiking vond gisteren plaats tijdens het Jubileumcongres van het Voedingscentrum in Rotterdam. Het Voedingscentrum beloont jaarlijks bedrijven en organisaties in de voedingssector die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Het nieuwe zoutloze assortiment maakt het voor consumenten gemakkelijk om de zoutconsumptie te reduceren. Niet alleen het publiek was vol lof over het 0% zout assortiment, ook de vakjury prees HAK: “De consument heeft nu zelf de keuze of je wel of geen zout toevoegt. Het draagt bij aan de stimulering van de groenteconsumptie van twee ons per dag en de vermindering van de dagelijkse zoutconsumptie”. Daarnaast bieden zoutloze potgroenten uitkomst aan consumenten met een natriumarm dieet.

Uit eerder onderzoek van HAK bleek al dat ruim 40 procent van de consument het aanbod van zoutarme producten te beperkt vindt. HAK is erg blij dat de toevoeging aan het assortiment gewaardeerd wordt door het Nederlandse publiek. Het 0% zout assortiment bestaat uit doperwten, sperziebonen, doperwtjes met worteltjes, gesneden bladspinazie, rode kool met stukjes appel, rode bieten, Hollandse bruine bonen en witte bonen in tomatensaus.
 

Boilerplate


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: HAK bv, Koen Baas, Telefoonnummer: 0183 446651, E-mail: koen.baas@hak.nl

Over HAK
HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 50 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met eigen groente telers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit groenteconserven. Vers van het land, na oogst binnen 4 uur in de pot en zonder conserveringsmiddelen. Totaal zijn er meer dan 50 verschillende HAK producten verkrijgbaar. Zowel bekende groenten zoals doperwten en rode kool met appelstukjes als minder bekende groenten zoals malse veldertjes (jonge kapucijners) en rabarber compote. Allemaal even gezond!
 

Deel deze release

Laatste nieuws