Giessen,
04
november
2015
|
10:14
Europe/Amsterdam

Nieuwe verpakking biedt gemak voor verrijken van maaltijden met bonen erbij

HAK introduceert nieuwe bonen in stazak

Uit recent onderzoek van het Voedingscentrum* blijkt dat consumenten steeds vaker flexitarisch eten: 55% van de Nederlanders eet drie dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Bonen passen goed in deze nieuwe manier van eten. Ze worden steeds vaker gekocht** en gebruikt om mee te variëren, om een bestaand gerecht te verrijken of als gezonde vleesvervanger. HAK haakt in op deze trend en introduceert vanaf deze week vier nieuwe bonenproducten in stazak. HAK Bonen in Stazak zijn er in vier varianten: kleine rode kidneybonen, kikkererwten, linzen en zwarte bonen. De stazakken bevatten minder vocht, waardoor de bonen een lekkere bite hebben en zo uit de zak te gebruiken zijn.

Bonen, of peulvruchten, passen helemaal in de nieuwe manier van eten want ze zijn ook nog eens gezond en lekker. Ze zitten namelijk boordevol vezels, plantaardige eiwitten en vitamines en zijn bovendien lief voor de planeet. Niet voor niets roept de Verenigde Naties 2016 uit tot het Jaar van de Boon. Toch zijn er ook nog veel Nederlandse huishoudens die het lastig vinden om vaker bonen op het menu te zetten. Zij hebben een vaste maaltijdroutine waar ze nog moeilijk van afwijken. Met de nieuwe Bonen in Stazak wil HAK het consumenten gemakkelijker maken om vaste maaltijden net iets rijker of gevarieerder op te dienen met bonen erbij.

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie: “De nieuwe bonen zijn zeer geschikt om je bestaande gerecht aan te vullen, denk bijvoorbeeld aan salades of soep. Deze nieuwe manier van bonenconsumptie vraagt om een moderne en gemakkelijke verpakking. De HAK Bonen in Stazak bevatten weinig extra vocht, waardoor ze een lekkere bite hebben. Ook zijn de bonen verpakt zonder toevoeging van aroma’s en hebben ze een pure bonensmaak.”

De Bonen in Stazak zijn vanaf half november verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de consumentenadviesprijs is € 1,79.

* Bron: http://www.voedingscentrum.nl/nl/pers/persberichten/meer-dan-de-helft-van-de-nederlanders-is-flexitarier.aspx

**Bron: IRI: De bonenverkopen groeien momenteel met 7% in Nederland.

Assortiment bonen in stazak