Giessen,
10
april
2012
|
16:30
Europe/Amsterdam

HAK genomineerd voor Europese PR prijs

PR introductie 1-2 Open deksel in de running voor Sabre Award

De PR-campagne van het nieuwe HAK deksel is genomineerd voor een Europese Sabre Award. HAK kondigde de verpakkingsinnovatie in mei 2011 voor het eerst aan. Het 1-2 Open deksel van HAK is twee keer zo makkelijk zonder veel kracht door iedereen open te draaien. Een uitgebreide PR-campagne, bedacht en uitgevoerd door het Amsterdamse PR bureau Creative Venue, begeleidde de introductie van het nieuwe HAK deksel. De PR-campagne maakt nu kans op een gouden Sabre Award in de categorie ‘Food and Beverage’.

Om het nieuwe HAK deksel te lanceren en de uniciteit te benadrukken, voerde HAK van mei tot en met december 2011 een voorlichtend PR programma waarin humor en herkenbaarheid een grote rol speelden. Want iedereen kent wel de ergernis bij het openen van een pot appelmoes, het deksel is moeilijk of nauwelijks zonder hulpmiddelen open te maken. Ook kent elke consument wel een trucje om het deksel toch te openen.

Frank Witte, directeur van Creative Venue, vertelt: “Toen HAK ons het nieuwe deksel voor het eerst liet zien en zelf liet uitproberen, wisten we direct dat we nieuws in handen hadden. Door gebruik te maken van humor en de herkenbaarheid van het niet open krijgen van een glazen pot, is het ons gelukt dit ook aan de Nederlandse consument duidelijk te maken.” CEO Michiel F. van Ginkel van HAK vult aan: “De nominatie van de Sabre Award is een mooie erkenning voor onze communicatieve inspanningen. Maar wat we eigenlijk nog mooier vinden is dat het Nederlandse publiek zo enthousiast is over het nieuwe HAK deksel. Zij hebben deze innovatie echt omarmd.”

De Europese Sabre Awards (Superior Achievement in Branding and Reputation) worden uitgereikt door de Holmes Group, de organisatie die jaarlijks een toonaangevend rapport over de internationale PR-sector publiceert. De prijsuitreiking vindt plaats op 30 mei in Brussel.

Voor meer informatie over de nominaties en de Sabre Awards, zie www.holmesreport.com.

[Einde bericht]

De foto’s in de bijlage zijn vrij van rechten te gebruiken, fotobijschrift:

HAK is genomineerd voor een Europese Sabre Award met de PR introductie van het nieuwe 1-2 Open deksel.

“De nominatie van de Sabre Award is een mooie erkenning voor onze communicatieve inspanningen. Maar wat we eigenlijk nog mooier vinden is dat het Nederlandse publiek zo enthousiast is over het nieuwe HAK deksel. Zij hebben deze innovatie echt omarmd.”
Michiel F. van Ginkel, CEO HAK
Boilerplate

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: HAK BV, Corrine van den Boogaard , Telefoonnummer: 0183 - 446634, e-mail: corrine.van.den.boogaard@hak.nl

Links: 

http://nieuws.hak.nl/  
www.creativevenue.nl
www.holmesreport.com


Over HAK
HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 50 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met speciaal geselecteerde groente telers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit vers verwerkte groenten. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot. Totaal zijn er meer dan 50 verschillende HAK producten verkrijgbaar. Zowel bekende groenten zoals doperwten en rode kool met appelstukjes als malse veldertjes (jonge kapucijners), rabarber compote, appelmoes, zuurwaren, fruit en vruchtensappen. Allemaal even lekker en gezond!

Over Creative Venue
Creative Venue is gespecialiseerd in public relations, mediarelaties, crisiscommunicatie en geïntegreerde communicatiecampagnes. Het bureau adviseert toonaangevende Nederlandse opdrachtgevers uit de profit-, not-for-profit- en overheidssector. Creative Venue onderhoudt een internationaal netwerk van onafhankelijke PR adviesbureaus in zeven Europese landen. In Nederland werkt het bureau strategisch samen met reclamegroep Etcetera en DDB Worldwide. Creative Venue is opgericht in 1999 en gevestigd in Amsterdam.


 

Deel deze release

Laatste nieuws