Giessen,
15
februari
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

HAK doneert groenten aan Voedselbanken Nederland

HAK gaat meerdere keren per maand vers verwerkte groenten leveren aan Voedselbanken Nederland. HAK ondersteunt hiermee de doelstelling van Voedselbanken Nederland om huishoudens in financiële nood te ondersteunen en de verspilling van voedingswaren te beperken. Het gaat om producten als sperziebonen, appelmoes en bietjes die niet volledig voldoen aan de specifieke hoge kwaliteitseisen voor HAK producten, maar die wel uitstekend geschikt zijn voor consumptie. Tot op heden zette HAK deze producten af als B-merk in het buitenland.

Een klein percentage van de totale productie voldoet niet aan de hoge kwaliteitseisen die HAK aan zijn producten stelt. Volgens HAK-directeur Michiel F. van Ginkel kunnen daaraan diverse oorzaken ten grondslag liggen, zoals deukjes in de deksel, potjes die onvoldoende gevuld zijn of groenten die afwijken van de gewenste kleur en smaak. Ondanks de afwijkingen zijn deze producten uitstekend geschikt voor consumptie. De producten werden tot voor kort onder een andere merknaam in het buitenland verkocht omdat HAK principieel geen voedsel wil verspillen. Het concern heeft echter nu besloten een structurele bijdrage te gaan leveren aan een gezond voedingspatroon voor Nederlanders voor wie dit niet vanzelfsprekend is. 

Het aanbod van HAK om producten te leveren, naar verwachting rond de 700.000 potjes groenten per jaar, kreeg een warm onthaal bij Voedselbanken Nederland die ook streeft naar de vermindering van voedselverspilling. “Wij zijn erg blij met de aanvulling op het voedselpakket met een langer houdbaar product als de groenten van HAK. Voor mensen die slechts een minimaal te besteden bedrag van zes euro per dag of zelfs minder hebben, zijn groenten erg belangrijk. We zijn daarom erg blij dat HAK ons nu structureel ondersteunt”, aldus André Verschoor van Voedselbanken Nederland.

Voedselbanken Nederland is een charitatieve instelling die huishoudens met financiële problemen helpt en dit doel tracht te bereiken door middel van voorkoming van voedselverspilling. Voedselbanken Nederland voorziet hen wekelijks van een voedselpakket zodat zij toch goede voeding krijgen. Het betreft een tijdelijke aanvulling op wat zij zelf wel kunnen kopen. “Er zijn al veel bedrijven die producten leveren aan de Voedselbanken, maar als je het mij vraagt zijn er nog veel meer die ons voorbeeld kunnen volgen. Juist op dit moment, nu steeds meer huishoudens moeite hebben om rond te komen”, pleit Michiel van Ginkel. Op dit moment maken zo’n 25.000 huishoudens (ca. 60.000 personen) gebruik van de Voedselbanken, een aantal dat naar verwachting de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
HAK ziet het stimuleren van een gezond voedingspatroon al langere tijd als een onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. In 2009 werd hiervoor het HAK Groente Instituut opgericht. Belangrijkste doelstelling van het Groente Instituut is het geven van voorlichting over groenten om zo de groenteconsumptie onder de Nederlandse bevolking te verhogen. Ook speelt

HAK een voortrekkersrol bij het verlagen van de zoutconsumptie. De producent heeft sinds de zomer 2009 het zoutgehalte over de gehele productlijn met zo’n 30% verlaagd en een range van acht producten met ‘0% toegevoegd zout’ op de markt gebracht.

[Einde bericht]
 

Publicatie Retail Newsopens in new window
17
feb
2012
www.retailnews.nl
Publicatie P-Plusopens in new window
16
feb
2012
www.p-plus.nl
Publicatie Telegraafopens in new window
15
feb
2012
www.telegraaf.nl
Publicatie MVO Nederlandopens in new window
15
feb
2012
www.mvonederland.nl
“Er zijn al veel bedrijven die producten leveren aan de Voedselbanken, maar als je het mij vraagt zijn er nog veel meer die ons voorbeeld kunnen volgen. Juist op dit moment, nu steeds meer huishoudens moeite hebben om rond te komen”
Michel van Ginkel, directeur van HAK
Boilerplate

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: HAK BV, Telefoonnummer: 0800-0221525.

Of met Voedselbanken Nederland , Tom Hillemans, telefoonnummer: Telefoonnummer: 06 - 53 722 609,
e-mail: tomhillemans@voedselbankennederland.nl

Links:  www.hak.nl
www.voedselbankennederland.nl


Over HAK
HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 50 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met speciaal geselecteerde groente telers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit vers verwerkte groenten. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot. Totaal zijn er meer dan 50 verschillende HAK producten verkrijgbaar. Zowel bekende groenten zoals doperwten en rode kool met appelstukjes als malse veldertjes (jonge kapucijners), rabarber compote, appelmoes, zuurwaren, fruit en vruchtensappen. Allemaal even lekker en gezond!
 

Deel deze release

Laatste nieuws