Giessen,
11
juli
2016
|
15:57
Europe/Amsterdam

Acht nieuwe bonen(mixen) én bonenschotels in winkelschappen

HAK breidt succesvolle bonenassortiment verder uit

Na de succesvolle introductie van de Bonen in Stazak in 2015 breidt HAK haar bonenassortiment verder uit. De innovatieve stazakverpakkingen zijn vanaf week 29 verkrijgbaar in acht nieuwe varianten, zoals grote kidneybonen en een doperwten- linzen-maismix. Ook deze bonen(mixen) kunnen gemakkelijk en zonder afgieten direct aan een gerecht worden toegevoegd. Volledig nieuw zijn de smaakvolle bonenschotels, waaronder een variant met kidneybonen chili en een linzencurry. Het op de markt brengen van deze nieuwe producten draagt bij aan HAK's missie om bonen vaker onderdeel te laten zijn van het weekmenu.

Vanwege het doorslaande succes van de stazakverpakkingen (linzen, kleine kidneybonen, kikkererwten en zwarte bonen) komt HAK nu met vier extra bonenproducten. Zo zijn voortaan ook grote kidneybonen in stazak verkrijgbaar, voor net dat beetje meer bite in een gerecht. Perfect bij tortilla's of in chili con carne. Naast deze kidneybonen introduceert HAK ook drie mixen: een met rode en bruine bonen, een met witte bonen, en een doperwten-linzen-mais mix. Lekker door de salade of in de soep.

Net als bij de bestaande Bonen in Stazak staan smaak en gemak voorop. De bonen hebben een pure smaak en een stevige bite. Ze bevatten geen toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen en voldoen aan de zoutnorm van het Voedingscentrum. De stazakken zijn gemakkelijk in het gebruik: de bonen kunnen linea recta uit de verpakking aan een gerecht worden toegevoegd.

De consumentenadviesprijs voor de grote kidneybonen is €1,79. De drie bonenmixen kosten €1,89.

 

 

 

 

 

 

 

Moderne bonengerechten

Daarnaast komt HAK voor het eerst met bonenschotels in stazak, geïnspireerd op de meest populaire maaltijden van dit moment. Naast de reguliere bonenschotel met zwarte bonen is er een kidneybonen chili schotel verkrijgbaar, een kikkererwtenschotel en een linzencurry. Heerlijk om te serveren met bijvoorbeeld wraps, rijst of couscous. Ook bij deze gerechten staat smaak voorop: de bonen zijn op smaak gebracht met pure kruiden en specerijen. De schotels bevatten net als de bonen(mixen) geen toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen en voldoen aan de zoutnorm van het Voedingscentrum. Daarnaast zijn de bonenschotels erg gemakkelijk en snel klaar te maken: ze hoeven alleen maar te worden opgewarmd.

De consumentenadviesprijs voor de Bonenschotel in Stazak is €2,79.

Alle bonen(mixen én bonenschotels zijn vanaf week 29 verkrijgbaar in de supermarkt).

 

 

 

 

 

 

 

Naast deze uitbreiding van het assortiment stazakverpakkingen volgen binnenkort nog meer nieuwe producten met bonen in de hoofdrol, ter verrijking van het weekmenu.

Inbreken op de maaltijdroutine

HAK voert al ruim een jaar campagne om het eten van bonen in Nederland weer op de kaart te zetten en in te breken op de maaltijdroutine van huishoudens. Door een nog grotere variatie aan bonen in het winkelschap te bieden, wil de groentefabrikant het voor consumenten makkelijker maken om vaste maaltijden met bonen erbij rijker, gezonder en vooral nóg lekkerder te maken. En dat doet zij met succes: HAK realiseerde sinds de campagne 'Bonen erbij' en de introductie van de Bonen in Stazak een stijging van 17% in verkoopvolume, wat een stimulans betekende voor de totale bonenmarkt (+15%).

Over HAK
Groentefabrikant HAK werd opgericht door de familie Hak in Giessen in het land van Heusden en Altena. Hier verwerkt het voormalig familiebedrijf sinds de oprichting al meer dan 60 jaar verse groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het motto van HAK is “Leven uit afhankelijkheid”. Hiermee onderstreept het bedrijf het principe van wederkerigheid en respect voor mens en natuur bij alles wat het bedrijf doet.

HAK gelooft dat de wereld een betere plek is waar je langer en gezonder kan leven als iedereen veel groenten en fruit eet. HAK wil gezond eten en leven lekkerder en gemakkelijker maken met eerlijke kwaliteitsgroenten en fruit die HAK indien mogelijk dichtbij huis teelt en oogst en thuis in Giessen verwerkt en op smaak brengt.