Giessen,
21
december
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Gezonde groenten voor dak- en thuislozen

HAK organiseert met Leger des Heils warm kerstdiner

Ruim 100 potten HAK, 10 kilo hertenvlees en 20 liter soep zijn nodig om vanavond de dak- en thuislozen in gebouw De Haven in Amsterdam te verwennen met verse rode kool maaltijden en fruit. Het bijzondere diner dat in nauwe samenwerking met het Leger des Heils tot stand komt, wordt bekostigd uit de opbrengsten van de verkoop van honderden fietszadelhoesjes (met doperwtenmotief). Onder leiding van een professionele kok werken ook diverse leerlingen van het ROC Amsterdam Hotelschool in de keuken van De Haven mee aan het diner dat voor het eerst wordt georganiseerd.

Met de aanlokkende belofte ‘voor 1 euro zit u de komende wintermaanden droog’, hebben honderden fietsers de afgelopen drie dagen gehoor gegeven om via een symbolische bijdrage het diner mogelijk te maken. HAK promotiemedewerkers verkochten honderden fietszadelhoesjes aan winkelende passanten in Amsterdam, Amstelveen en Muiden.

HAK senior product manager Erik Pijnenburg is erg enthousiast over de positieve respons van de vele fietsers: “We weten allemaal hoe belangrijk en gezond groenten zijn en we weten ook met z’n allen dat niet iedereen dat dagelijks voorgeschoteld krijgt. Zo vlak voor de kerst vonden we het tijd worden om juist de dak- en thuislozen de kerstgroenten van HAK te doen”.

Het diner begint om 18.30 uur in gebouw De Haven, Hekelveld 8 te Amsterdam.
 

Deel deze release

Laatste nieuws