Giessen,
08
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Geen Pools (strooi)zout in HAK groenten

In reactie op de actuele berichtgeving van vandaag dat Pools strooizout mogelijk ook gebruikt is in Nederlandse etenswaren, verklaart groentefabrikant HAK dat er in geen van de HAK producten Pools (strooi)zout is en wordt gebuikt.

HAK gebruikt uitsluitend consumptiezout (Food Grade Salt). Dit type zout is geschikt voor de verwerking in levensmiddelen en dus menselijke consumptie. HAK krijgt consumptiezout geleverd van een tweetal leveranciers in Europa, te weten Frisia zout met productielocaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje, en van Südsalz in Duitsland alwaar het zout ook wordt gewonnen.

HAK verzoekt de media alle zorgvuldigheid in acht te nemen bij het plaatsen van productbeelden om enige associaties tussen HAK producten en Pools (strooi)zout te vermijden.
 

Boilerplate

Over HAK
HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 50 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met speciaal geselecteerde groentetelers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit vers verwerkte groenten. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot. Totaal zijn er meer dan 50 verschillende HAK producten verkrijgbaar. Zowel bekende groenten zoals doperwten en rode kool met appelstukjes als malse veldertjes (jonge kapucijners), rabarber compote, appelmoes, zuurwaren, fruit en vruchtensappen. Allemaal even lekker en gezond!
 

Deel deze release

Laatste nieuws