Giessen,
16
mei
2012
|
16:27
Europe/Amsterdam

HAK 1-2 open deksel wint FoodQualityAward 2012

Verpakkingsinnovatie krijgt waardering vanuit de retailbranche

Groentefabrikant HAK heeft de FoodQualityAward 2012 in ontvangst mogen nemen voor het 1-2 open deksel. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse FoodAwards. Met deze prijs beloont de retailbranche de beste productinnovatie van het afgelopen jaar. Volgens de jury heeft HAK met de introductie van het vernieuwende deksel laten zien goed naar de consument te luisteren. De jury complimenteert HAK met de vondst en ziet het als een uitmuntende verpakkingsverbetering van een bestaand product.

HAK heeft het afgelopen jaar een echte probleemoplosser geïntroduceerd; een deksel dat probleemloos opengemaakt kan worden. “Een initiatief dat we al tien jaar eerder hadden willen hebben. Maar met de komst van het 1-2 open deksel behoren potdicht zittende producten tot de verleden tijd’, aldus de jury.

Waardering vanuit de branche
Erik Pijnenburg, manager Marketing en Innovatie bij HAK, heeft de Award met trots in ontvangst genomen: “We hebben veel kennis en energie gestoken in een deksel dat je in een handomdraai kunt openen. Het deksel moest voldoen aan strenge verpakkingseisen en aansluiten op onze productieprocessen. Maar dat is gelukt. Wij zijn dan ook erg blij met de waardering vanuit de branche .”

De FoodAwards worden jaarlijks uitgereikt door het vakblad FoodPersonality. De vakjury bestaat uit de groep van vertegenwoordigers uit de belangrijkste inkoopblokken in de retailsector en beloont ieder jaar de beste productintroducties.
 

Met de komst van het 1-2 open deksel behoren potdicht zittende producten tot de verleden tijd
Jury FoodAward 2012
Deel deze release

Laatste nieuws