Giessen,
04
juli
2013
|
13:45
Europe/Amsterdam

Fietsroutes “Bruine bonenroutes”

Onlangs zijn er twee nieuwe fietsroutes ‘Bruine bonenroutes’ verschenen. Al fietsend door Zeeuws-Vlaanderen ontdekt men de bruine boon in al haar facetten.

Voor velen is de bruine boon vooral bekend van Bartje en de verschillende uitdrukkingen, zoals “Boontje komt om zijn loontje” en “Zijn boontjes op iets te week leggen”. Toch verdient de bruine boon het zeker om in de etalage te staan van de conservenpotjes! Het is een typisch product van Zeeuws-Vlaamse bodem. 70% van de teelt in Nederland komt uit onze regio. De bruine boon verdient bovendien een medaille. De bonen bevatten veel vezels, eiwitten, ijzer en B-vitaminen. Een prima vleesvervanger én vriendelijk van prijs. Tegenwoordig ook een belangrijk aspect; het is een duurzaam product op het gebied van teelt, verwerking, vervoer en opslag.

De fietsroutes zijn 34 en 36 kilometer lang. De Bruine bonenroute in West Zeeuws-Vlaanderen ligt in de omgeving Biervliet/Hoofdplaat/IJzendijke en route in Oost Zeeuws-Vlaanderen in de omgeving Hengstdijk/Kloosterzande/Terneuzen.

De Bruine bonenroutes zijn ontwikkeld door de VVV Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met “De Bruine Bonen Telers-vereniging Biervliet” en omgeving (BBTB) en gesponsord door HAK. Verkrijgbaar voor € 1,50 bij de VVV-winkels in Zeeuws-Vlaanderen en via de webshop www.zeelandshop.com 

 

Boilerplate

HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 60 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met speciaal geselecteerde groente telers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit vers verwerkte groenten. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot.