Giessen,
31
mei
2017
|
14:42
Europe/Amsterdam

bezoekers in de rij bij Herman den Blijker voor een bonenburger

Eerste plantaardige drive-in van Nederland smaakt naar meer

Vele geïnteresseerden stonden op Internationale Hamburgerdag in de rij bij Herman den Blijker voor een heerlijke bonenburger of –worst. De topkok stond achter de pannen in de HAK-drive in Hoogmade, de eerste volledig plantaardige drive-in van Nederland, om bezoekers de nieuwe bonenburgers en –worst van groentefabrikant HAK te laten proeven.

Het was hard werken voor Herman den Blijker om iedere bezoeker van een broodje bonenburger of –worst te voorzien: honderden mensen kwamen op de HAK-drive af. De oer-Hollandse topchef en groentefabrikant openden hun eenmalige drive-in op zondag 28 mei, op Internationale Hamburgerdag. Geen betere dag om Nederland kennis te laten maken met de bonenburgers en –worst die zij samen hebben ontwikkeld.

Herman den Blijker
Ik ben zo ontzettend trots op deze producten. De bonenburgers en –worst passen perfect in mijn missie om heel Nederland aan de bonen te krijgen. Ik wil ze laten zien wat je allemaal met peulvruchten kunt en hoe ontzettend lekker ze zijn!
Herman den Blijker

Heel Nederland aan de bonen
HAK ontwikkelde samen met Herman den Blijker drie nieuwe bonenproducten: een Hollandse Bonenburger, een Pittige Linzenburger en een Zwarte Bonenworst. De bonenburgers en –worst zitten boordevol groenten en bonen en zijn op smaak gebracht met alleen natuurlijke kruiden en specerijen. Bovendien bevatten ze geen smaakversterkers of conserveringsmiddelen. Hiermee passen ze perfect in de trend naar meer plantaardig en gezond eten.

De bonenburgers en –worst zijn makkelijk te bereiden in de pan, oven of op de barbecue. De nieuwe bonenproducten van HAK zijn te vinden in het vegetarische koelschap van supermarktketen Jumbo. Ze zijn per twee verpakt (2 x 100 gr.). De consumentenadviesprijs is €2,99.

Een videocompilatie van de dag is te zien via YouTube.