Bonen erbij met de BonenBloggerTag!

Herman den Blijker
Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje.
Herman den Blijker

Als je zou willen, dan zet je elke dag een verrassende maaltijd met bonen op tafel. Peulvruchten zijn namelijk groenten, granen en vlees in één, en dus ideaal als bij- of eenpansgerecht, of juist verwerkt in de soep, salade en talloze andere gerechten. Bonen zijn namelijk gezond, rijk aan alle benodigde voedingsstoffen, en ook nog eens lekker. Daarmee zijn bonen minimaal volkomen gelijkwaardig aan dure superfoods, zonder dat ze je een rib uit je lijf kosten. Dus geen superfood, maar gewoon supergoed!

BonenBloggerTag: de uitdaging voor bloggers
Toch is de boon misschien wel een van de ondergeschoven kindjes van onze eetgewoonten. Noem het terecht, en dus volkomen onterecht, een vergeten groente. Samen met HAK gaat Herman den Blijker daarom de barricade op voor de boon. Zodat heel Nederland voortaan 'bonen erbij' doet.

Omdat hij hierbij wel wat hulp kan gebruiken, heeft Herman de BonenBorrel ter ere van zijn nieuwste kookboek 'Herman over Bonen' vijf bloggers uitgedaagd om mee te doen aan de BonenBloggerTag. Het doel van deze tag is om via de bloggers van Nederland te laten zien dat bonen gewoon supergoed zijn, en hét perfecte ingrediënt zijn voor de maaltijd. 

Start je eigen BonenBloggerTag
Jij kunt natuurlijk ook gewoon je eigen BonenBloggerTag starten. Geloof ons, je begeeft je in dat geval in goed gezelschap. Klik hier voor de gedetailleerde uitleg van de tag. Of download de uitleg links op deze pagina. 

Deze bloggers gingen je al voor!

Bonenmix uitproberen? Vraag hier een proefpakket aan!

#BonenBorrel Las Palmas
Beeldmateriaal #bonenerbij