Giessen,
07
maart
2012
|
11:55
Europe/Amsterdam

Algemeen directeur Michiel van Ginkel verlaat HAK in najaar 2012

Na bijna zeven jaar succesvol leiding te hebben gegeven aan HAK verlaat algemeen directeur Michiel F. van Ginkel (1964, foto) dit najaar de onderneming.

Van Ginkel, van origine farmaceut, kreeg na een internationale carrière bij Procter & Gamble, The Greenery en H.J. Heinz, de algehele leiding over HAK toen Neerlands Glorie Conserven (NPM Capital) het bedrijf eind 2005 overnam van de Amerikaanse ketchupfabrikant Heinz. Sindsdien maakte de onderneming en in het bijzonder het merk HAK een sterke comeback nadat de jaren ervoor de cijfers en het marktaandeel sterk onder druk kwamen te staan.

Hij haalde als eerste wapenfeit Martine Bijl terug in de reclamecampagnes van HAK (“U moet de groenten van HAK hebben”) en lanceerde de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe producten die mede zorgden voor een sterke groei. Inmiddels behoort HAK weer tot de meest vertrouwde merken in het levensmiddelenkanaal. Vandaag de dag koopt ruim 70% van de Nederlandse huishoudens één of meerdere HAK producten per jaar. Ook in België en Duitsland maakte het merk de afgelopen jaren een sterke groei door.

“Met een sterk team hebben we vanaf 2006 prachtige jaren beleefd. We hebben hard gewerkt en HAK teruggebracht bovenin het schap’, aldus van Ginkel. “De onderneming en het merk staan er uitstekend voor. Dit najaar is voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen. Ik ga rustig nadenken over hetgeen ik allemaal nog zou willen doen”.

Carel van Bemmelen, president-commissaris bij de onderneming, over het vertrek: “Wij betreuren het vertrek van Michiel van Ginkel zeer, maar begrijpen dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. In zeven jaar tijd is HAK helemaal terug bij de consument en onder zijn leiding is de onderneming weer financieel gezond en sterk geworden. Daarvoor zijn wij hem dankbaar”.

Michiel van Ginkel zal tot 1 september 2012 bij de onderneming betrokken blijven. Over zijn opvolging zal te zijner tijd worden bericht. Tot nader orde blijft Van Ginkel zijn nevenfuncties als bestuurslid van de FNLI, de VIGEF, PROFEL en het Productschap Tuinbouw gewoon uitoefenen.

Publicatie Levensmiddelenkrantopens in new window
07
mrt
2012
www.levensmiddelenkrant.nl
Publicatie Supermarkt Actueelopens in new window
07
mrt
2012
www.supermarktactueel.nl
Publicatie VMTopens in new window
07
mrt
2012
www.supermarktactueel.nl
Publicatie Supermarkt Blogopens in new window
07
mrt
2012
www.supermarktblog.nl
Publicatie Brabants Dagbladopens in new window
07
mrt
2012
www.brabantsdagblad.nl
"Met een sterk team hebben we vanaf 2006 prachtige jaren beleefd. We hebben hard gewerkt en HAK teruggebracht bovenin het schap".
Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur HAK
Boilerplate

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: HAK BV, Corrine van den Boogaard , Telefoonnummer: 0183 - 446634,  e-mail: corrine.van.den.boogaard@hak.nl

We verwijzen u ook graag naar de HAK nieuwsruimte: http://nieuws.hak.nl/

Over HAK
HAK is een echt Hollands bedrijf gevestigd in Giessen (Noord Brabant) en bestaat al meer dan 50 jaar. Van oorsprong een familiebedrijf, maar sinds december 2005 onderdeel van Neerlands Glorie, een investeringsmaatschappij die het doel heeft om Nederlandse merken weer een nieuwe impuls te geven. Samen met speciaal geselecteerde groentetelers en ruim 200 medewerkers werkt HAK aan de beste kwaliteit vers verwerkte groenten. Vers van het land, na oogst binnen 5 uur in de pot. Totaal zijn er meer dan 50 verschillende HAK producten verkrijgbaar. Zowel bekende groenten zoals doperwten en rode kool met appelstukjes als malse veldertjes (jonge kapucijners), rabarber compote, appelmoes, zuurwaren, fruit en vruchtensappen. Allemaal even lekker en gezond!
 

Deel deze release

Laatste nieuws